Osteopatija

Osteopatija je prirodna manualna medicina, koja pomaže pacijentu naći put do zdravlja bez lijekova.  To je komplementarna grana medicine koja u svojem djelovanju isključivo koristi ruke osteopata kao sredstvo dijagnostike i terapije. Temeljena na vrsnom poznavanju anatomije, fiziologije i patologije ljudskog tijela, ona je znanost, vještina i umjetnost pronalaska blokada unutar sustava, te rada na tijelu s ciljem deblokade kako bi sve radilo skladno i funkcionalno. Samo sustav koji je protočan i koji se dobro miće osigurava mogućnost samoregulacije i samozdravljenja na svim razinama.

 

Kako osteopatija može pomoći?

Blokade smanjuju protok krvi kroz oštećenu zonu i smanjuju odvodnju otpadnih produkata metabolizma, što dovodi do ukočenosti tkiva, boli i smanjenja funkcije.

Smanjenjem funkcije ili promjenama u načinu funkcioniranja dolazi do promjena u samoj strukturi, što neminovno dovodi do promjena u kvaliteti života osobe.

Postupci koji se rabe pri dijagnosticiranju i terapiji potiču zdravo funkcioniranje čovjeka u cjelini, ispravljajući mehaničku neravnotežu unutar i među tjelesnim strukturama, te tako doprinose samoregulaciji i samozdravljenju sustava u cjelini.

Osteopat ne lijeći pacijenta već dovodi sustav do najviše moguće razine djelovanja unutarnjih potencijala svake osobe, gdje kroz različite osteopatske alate dozvoljava da tijelo pacijenta upotrijebi tijelo terapeuta kao točku ravnoteže u kojoj se odvija samoregulacija a zatim i samozdravljenje sustava.

Kontaktirajte nas

+385 (0) 98 1766 651

+385 (0) 1 6216 709

info@osteopatija.hr

Kneza Porina 69, Velika Gorica